Przejdź do treści

Kapuska czyli turecki bigos

  • Zupy
kapuska po turecku czyli bigos

Kapuska to danie trochę podobne do naszego kapuśniaczku lub bigosu ze świeżej kapusty. Doskonałe, rozgrzewające danie na zimne wieczory. Podawane z ryżem.

Składniki:

1 kg kapusty
250 gram mielonego
cebulę
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki ryżu
sól

Przepis na kapuskę czyli turecki bigos:

Podsmażamy drobno posiekaną cebulę, mięso i przecier pomidorowy.

Następnie dodajemy pokrojoną kapustę i smażymy tak z 5 minut całość, a następnie dodajemy 1.5 litra wody.

Gotujemy aż kapusta zmięknie. Na sam koniec dodajemy dwie łyżki ryżu i czekamy aż ryż zmięknie. Danie gotowe.

Smacznego!

Udostępnij:
Sprawdź też:  Çerkez tavuğu: kurczak w sosie orzechowym
×